Timjanstekt oxfilé med mandelpotatisgratäng, krämig balsamicosås och örtiga grönsaker

Ska du ut på tur? Du kanske inte har tänkt på det förr – soppa i termos är perfekt att värma sig med under utflykten.

 

 

 

 

 

4 personer

35 min

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna potatis, rotselleri och lök. Bryt ner blomkålen i buketter, skala och hacka vitlöken och fräs allt i olja.
  3. Tillsätt vatten och fond, låt koka under lock tills allt är mjukt.
  4. Mixa soppan slät och blanda ner crème fraiche. Låt allt bli varmt igen och smaka av med salt och peppar.
  5. Tillaga baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  6. Servera soppan toppad med dill.

Ingredienser

400 g potatis
200 g rotselleri
1 st gul lök
0.5 st blomkål
1 st vitlöksklyfta
olja till stekning
1 l vatten
3 msk grönsaksfond
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1 st surdegsbaguette
30 g färsk dill

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt