Smörrebröd x3

Tre olika smörrebröd som förhöjer smaken av påsk! Vad sägs om ett smörrebröd med potatis, dill och sidfläsk, en med kräftröra med ägg eller en med currysill?

4 portioner

45 min

Gör så här

Kräftröra med ägg
1. Lägg äggen i kallt vatten, när det kokar ta tiden på sju minuter för hårdkokt ägg.

2. Låt kräftorna rinna av i ett durkslag. Blanda sen med hackad dill, skalad och fint hackad lök, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg sallad på bröd, toppa med kräftröra och sen skivat ägg.

Potatis, dill och sidfläsk
1. Tvätta och koka potatisen mjuk, låt den svalna och skiva den sen tunt. Tärna fläsket fint, stek det knaprigt och låt den sen rinna av på ett hushållspapper.

2. Bred majonnäs på bröd. Lägg på sallad, skivad potatis, hackad lök, hackad syltlök och dill.

Currysill
1. Låt sillen rinna av och blanda den sen med crème fraiche, majonnäs, fint hackad rödlök, hackad syltlök och curry. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg sallad på bröd, toppa med currysill.

Ingredienser

Kräftröra med ägg
2 st ägg
170 g kräftstjärtar
15 g färsk dill
0.3 st rödlök
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
25 g salladsmix

Potatis, dill och sidfläsk
150 g potatis
150 g stekfläsk
4 msk majonnäs
25 g salladsmix
0.3 st rödlök
3 msk syltlök
15 g färsk dill

Currysill
200 g 5-minuterssill
0.3 st rödlök
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
4 msk syltlök
1 tsk curry
salt
svartpeppar
20 g salladsmix

  • Dela receptet med andra



Våra butiker Recept & inspiration Aktuellt