

Rostad morotssoppa med fänkål och räkor
En värmande soppa är som pricken över i:et efter en lång dag utomhus. Här är ett ljuvligt recept på morotssoppa med fänkål och räkor som du måste prova!
4 personer
60 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela morötterna i stavar. Dela fänkålen i klyftor, spara dillen till servering. Skala och klyfta löken, skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn ca 30 min.
3. Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna, och lägg dem i en skål.
4. Lägg de rostade grönsakerna i en gryta. Häll på vin, fond och vatten så att det precis täcker. Sjud tills allt är mjukt. Mixa sen soppan slät. Rör i grädde och ev mer vatten om du tycker att soppan är för tjock. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan toppad med fänkålsdill, rostade fänkålsfrö och räkor.
Ingredienser
6 st morötter
1 st fänkål
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
2 msk vitt vin
3 msk grönsaksfond
1 l vatten
0.5 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Garnering
fänkålsdill
1 tsk hela fänkålsfrön, lättrostade
300 g skalade räkor