

Potatispaj med karamelliserad lök & vitlökskräm
En god paj pryder många påskbord. Här är en klassisk potatispaj med karamelliserad lök och vitlökskräm som passar utmärkt som påskmat.
4 personer
35 min
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg pajdegen i en pajform, gärna med avtagbar kant.
- Skiva och koka potatisen mjuk. Om du vill kan du skala den först.
- Skiva och stek svampen i smör. Lägg på pajdegen.
- Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ost, salt och peppar i en skål.
- Lägg i potatisen i pajformen. Lägg på kvistar med timjan och häll ostblandningen över alltihop. Grädda i ugn ca 15-20 min.
- Skala och strimla löken. Stek den mjuk i smör. Strö över socker, vinäger och salt. Stek tills löken har fin färg.
- Vispa ihop crème fraiche med vitlök. Använd gärna en elvisp så att den blir riktigt krämig.
- Servera med sallad.
Ingredienser
- 1 st pajdeg
- 600 g potatis
- 250 g champinjoner
- 1 tsk smör
- 4 st ägg
- 0.5 dl crème fraiche
- 2 dl mjölk
- 75 g riven ost
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 förp timjan
- 2 st rödlök
- 2 msk smör
- 2 tsk socker
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 krm salt
Kräm
- 1.5 dl crème fraiche
- 1 klyfta vitlök
70 g sallad