

Pavlovakrans med lemoncurd och bär
Låt påskbordet skina upp med en vacker påsktårta! Här är en variant på Pavlova som du gör som en krans och dekorerar med bär och godisägg.
4 portioner
60 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2. Vispa äggvitor och strösocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills marängen når 65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängsmeten har svalnat.
3. Spritsa två kransar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluftsugn i ca 40-45 min, tills marängen känns torr på utsidan. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt på plåten.
4. Toppa kransarna med vispad grädde, lemoncurd, hallon, citronmeliss och påskägg.
Ingredienser
7 st äggvitor
450 g socker
Topping
5 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
150 g hallon
citronmeliss
påskägg