

Paella
Gul fin färg plus gröna ärtor, räkor och kyckling. En bjudrätt som är lätt att älska och låter middagsgästerna drömma om resorna till Spanien.
4 personer
45 min
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök, stek tillsammans med riset i olja i en djup stekpanna med lock. Rör i saffran och vin. Låt sjuda i ett par minuter. Häll på vatten och rör i buljongtärning. Sjud under lock ca 20 min.
2. Tärna paprika. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när det nästan är klart.
3. Tärna kycklingfilén och stek i olja i en stekpanna tills de är klara. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och skalade räkor i det färdiga riset.
4. Servera.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl ris
2 msk olja
0,5 g saffran
2 dl vitt vin
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
2 dl djupfrysta ärter
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
200 g skalade räkor