

Okonomiyaki, Japanska pannkakor
Behöver du något färgglatt som piggar upp i höstmörkret? Då ska du prova Okonomiyaki – japanska pannkakor. En matigare pannkaka som är fylld med goda smaker.
4 personer
35 min
Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
2. Vispa samman ägg, mjöl, vatten och salt. Rör i fint strimlad kål, hackad salladslök och ingefära. Rör till en jämn smet.
3. Stek hälften av smeten i en stekpanna med olja på medelvärme i ca 5 min. Lägg gärna på ett lock så att det håller en jämn och fin värme. Lägg på hälften av baconskivorna och vänd pannkakan. Stek i ca 5 min till, passa noga så att den inte bränns. Gör sen likadant med resten av smeten och baconet.
4. Servera med ringlad sås och majonnäs. Toppa med alger, sesamfrö och hackad salladslök.
Ingredienser
Sås
4 msk ketchup
2 msk oystersås
2 msk worcestershiresås
1 st vitlöksklyfta, finriven
2 tsk ingefära, finriven
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
Smet
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2.5 dl vatten
0.5 tsk salt
500 g vitkål
2 st salladslökar
2 msk inlagd ingefära
olja till stekning
140 g bacon
Till servering
majonnäs, ringla över
torkade alger
sesamfrö
salladslök, det gröna