

Mustig gryta toppad med smörstekt svamp
Om hösten skulle sammanfattas i en och samma gryta så skulle det bli denna. Här får nötbog sällskap av kantareller, rödvin, lök och annat gott. Låt småkoka i två timmar och njut!
4 personer
180 min
Gör så här
1. Skala och dela löken i klyftor, stek den långsamt i en gryta med smör tills den är söt och genomskinlig.
2. Skala och dela rotselleri i bitar. Skär köttet i 3×3 cm bitar och bryn i en stekpanna med smör, lägg över i grytan med lök.
3. Häll på rött vin och sjud i ett par minuter. Lägg i rotselleri och häll på kalvfond och vatten. Låt småkoka under lock i ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar.
4. Ansa och stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Klicka i smör och klipp i persilja. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera grytan toppad med den smörstekta svampen.
Ingredienser
3 st gula lökar
smör till stekning
100 g rotselleri
800 g nötbog
smör till stekning
1 dl rött vin
3 msk kalvfond
2 dl vatten
salt
svartpeppar
400 g svamp
smör
30 g persilja