Morotsbiffar med senapskram och apelsinsallad

Dessa morotsbiffar med syrlig apelsinsallad är enkel och god vardagsmat som värmer i själen. Testa själv!

 

 

 

 

4 personer

35 min

Gör så här

  1. Riv morötterna grovt. Blanda med skalad och riven lök, crème fraiche, ägg, ströbröd, majsmjöl och fetaost. Salta och peppra. Klicka ut biffar i en stekpanna och stek i olja på båda sidor.
  2. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  3. Rör ihop yoghurt och senap.
  4. Hyvla fänkål fint, gärna med en mandolin, filea apelsinerna. Blanda i en skål med strimlad salladslök.
  5. Servera med spenat.

Ingredienser

300 g morötter
1 st rödlök
1 dl crème fraiche
1 st ägg
2 msk ströbröd
3 msk majsmjöl
150 g fetaost
salt
svartpeppar
rapsolja
280 g couscous
2 dl yoghurt
2 msk skånsk senap
1 st fänkål
1 st apelsiner
0.5 st knippe salladslök
50 g spenat

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt