Mjuk pepparkaka med kräm på västerbottenost

När du bjuder in till årets glöggmingel så får du inte missa att göra dessa! Mjuk pepparkaka med västerbottenostkräm kommer göra alla glada.

6 personer

25 min

Gör så här

  1. Tid i kylen: 2 h. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär pepparkakan i 1 cm tjocka skivor
  3. Vispa grädden och vispa i fint riven västerbottensost.
  4. Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och smaksätt med honung. Fördela ostsmeten över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 timmar.
  5. Ta ut kakan ur kylen och skär den i kuber.
  6. Dekorera med rosmarinkvistar och lingon.

Ingredienser

2 st gelatinblad
220 g mjuk pepparkaka
3.5 dl vispgrädde
150 g västterbottenost
1 tsk honung

Till dekoration

Rosmarin
Lingon

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt