

Mjuk pepparkaka med kräm på västerbottenost
När du bjuder in till årets glöggmingel så får du inte missa att göra dessa! Mjuk pepparkaka med västerbottenostkräm kommer göra alla glada.
6 personer
25 min
Gör så här
- Tid i kylen: 2 h. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär pepparkakan i 1 cm tjocka skivor
- Vispa grädden och vispa i fint riven västerbottensost.
- Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och smaksätt med honung. Fördela ostsmeten över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 timmar.
- Ta ut kakan ur kylen och skär den i kuber.
- Dekorera med rosmarinkvistar och lingon.
Ingredienser
2 st gelatinblad
220 g mjuk pepparkaka
3.5 dl vispgrädde
150 g västterbottenost
1 tsk honung
Till dekoration
Rosmarin
Lingon