Varje år gör vi en almanacka och i år har vi dessutom fyllt den med nostalgiska recept som tar dig 50 år tillbaka i tiden. Kanske finns några av dina favoriträtter som du fortfarande äter idag eller några som du helt glömt bort och som du gärna provar igen? Ta dig tillbaka till flygande Jakob, avokado och räkröra och Hawaii-kassler.
Smaklig måltid!
Perfekta mellanmålet efter skolan. Lika god varm som kall.
En riktig 70-tals klassiker! En lyxig varm macka som var en av 70-talets signaturrätter. Matig, varm macka som tillsammans med ägg och sallad blir till en hel middag. Man kunde dessutom göra hur många som helst och sen frysa in.
Gul fin färg plus gröna ärtor, räkor och kyckling. En bjudrätt som är lätt att älska och låter middagsgästerna drömma om resorna till Spanien.
Ännu en festlig klassiker. Salt, sött och krämigt i en fin kombo. Gör en hel långpanna och festen är redo att börja. Om man vill kan riset läggas under ananasen och kasslern. Ännu smidigare att servera!
En uppgraderad version av den varma mackan. Perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor! Toppen som bjudmat. Går att göra många på en och samma gång.
Glass som inte smälter när den är i ugnen. Partytrick och god dessert i ett! Ett mästerverk som imponerar.
Lyxigaste förrätten till festen eller fredagsmyset. Smidig, god och krämig.
Banan, grädde, sås och glass…. Bara gott! En dessert som passar alla åldrar.
En riktig 70-tals klassiker. Det söta, salta med den krämiga såsen är en given vinnare.
Drinken som ser ut som en solnedgång och matchar solnedgångstapeten i gillestugan. Festlig som fördrink innan maten.