Missa inte vår fina kalender för 2021!

Varje år gör vi en almanacka och i år har vi dessutom fyllt den med nostalgiska recept som tar dig 50 år tillbaka i tiden. Kanske finns några av dina favoriträtter som du fortfarande äter idag eller några som du helt glömt bort och som du gärna provar igen? Ta dig tillbaka till flygande Jakob, avokado och räkröra och Hawaii-kassler.

Smaklig måltid!

Minns du?

Mandelbiskvier till nyponsoppan

Perfekta mellanmålet efter skolan. Lika god varm som kall.

Parisare

En riktig 70-tals klassiker! En lyxig varm macka som var en av 70-talets signaturrätter. Matig, varm macka som tillsammans med ägg och sallad blir till en hel middag. Man kunde dessutom göra hur många som helst och sen frysa in.

Paella

Gul fin färg plus gröna ärtor, räkor och kyckling. En bjudrätt som är lätt att älska och låter middagsgästerna drömma om resorna till Spanien.

Hawaii kassler

Ännu en festlig klassiker. Salt, sött och krämigt i en fin kombo. Gör en hel långpanna och festen är redo att börja. Om man vill kan riset läggas under ananasen och kasslern. Ännu smidigare att servera!

Italienskt bjudbröd

En uppgraderad version av den varma mackan. Perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor! Toppen som bjudmat. Går att göra många på en och samma gång.

Glace au four

Glass som inte smälter när den är i ugnen. Partytrick och god dessert i ett! Ett mästerverk som imponerar.

Avokado med räkor

Lyxigaste förrätten till festen eller fredagsmyset. Smidig, god och krämig.

Banana split

Banan, grädde, sås och glass…. Bara gott! En dessert som passar alla åldrar.

Svampkrustader

Perfekta tilltugget innan maten som är både frasig och krämig.

Flygande Jakob

En riktig 70-tals klassiker. Det söta, salta med den krämiga såsen är en given vinnare.

Småkakor

En deg och såååå många varianter. Praktiskt och gott.

San Francisco

Drinken som ser ut som en solnedgång och matchar solnedgångstapeten i gillestugan. Festlig som fördrink innan maten.

Vill du också bli Matöppethandlare?

Våra butiker Recept & inspiration Aktuellt