Italienskt bjudbröd

En uppgraderad version av den varma mackan. Perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor! Toppen som bjudmat. Går att göra många på en och samma gång.

4 personer

35 min

Gör så här

1. Hacka lök, vitlök och soltorkad tomat. Stek löken tillsammans med färsen i smör. Rör i soltorkade tomater, krossade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.
2. Skär av ett lock på brödet och gröp ur det. Smula sönder innanmätet och rör ner det i färsen. Blanda ner riven ost i köttfärsblandningen och fyll sedan brödet.
3. Grädda i 200 grader i ca 20 min tills det är genomvarmt.
4. Toppa brödet med hackad persilja och servera med sallad.

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
300 g nötfärs
smör att steka i
390 g krossade tomater
20 g färsk basilika
salt och svartpeppar
en nypa socker
1 franskbröd
150 g riven ost
25 g persilja
Till servering:
isbergssallad
gurka
tomat

  • Dela receptet med andra



Våra butiker Recept & inspiration Aktuellt