

Helgrillad lax med citron och parmesanrostad vitlökssparris
Här är ett riktigt vårigt och påskigt recept som passar utmärkt som påskmiddag. Välj om du vill grilla eller steka laxen. Lika gott oavsett.
4 personer
35 min
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Krydda laxen med salt och peppar. Dela citronerna. Grilla laxen, börja med skinnsidan ner. Grilla även citronen med snittytan ner, de ska få riktigt mycket färg.
- Lägg sparrisen i en ugnsfast form, ringla över olivolja och riv över vitlök och parmesanost. Laga i ugn 5-10 min.
- Pressa grillad citron över både lax och sparris.
- Servera.
Ingredienser
- 800 g lax
- salt
- svartpeppar
- 2 st citroner
- 500 g sparris
- 1 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl fint riven parmesanost