

Hawaii kassler
Ännu en festlig klassiker. Salt, sött och krämigt i en fin kombo. Gör en hel långpanna och festen är redo att börja. Om man vill kan riset läggas under ananasen och kasslern. Ännu smidigare att servera!
4 personer
40 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor.
3. Häll av och spara spadet från ananasjuicen.
4. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ananas och kassler omlott i formen.
5. Smält smöret i en gryta, rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond och grädde, sjud under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör i riven ost men spara lite till att toppa med. Häll såsen över kasslern. Strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 min.
6. Servera med kokt ris blandat med gröna ärter.
Ingredienser
500 g kassler
567 g ananasringar
Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1,5 dl ananasspad
1,5 msk kycklingfond
3 dl grädde
salt och peppar
2 dl riven ost
20 g persilja
4 dl ris
3 dl frysta gröna ärtor