

Grönkålspaj med rökt skinka och morötter i dragonsås
Grönkål är en tacksam grönsak som du kan njut av året runt. I denna goda paj innehåller rökt skinka och en sallad på morötter med dragonsås.
4 personer
35 min
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta samman mjöl, smör och kallt vatten till en deg. Kavla ut på väl mjölat bakbord och lägg i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugn i ca 10 min.
- Koka grönkålen i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av i ett durkslag.
- Skala och strimla löken fint. Stek grönkål och lök i en stekpanna med smör i ett par minuter. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Lägg grönkålsbland-ningen och osten i det förgräddade pajskalet. Strö över skinka och häll på ägg-stanningen och laga i ugn ca 20 min.
- Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop med yoghurt, majonnäs, dragon, skalad och pressad vitlök, salt, peppar och dijon.
- Servera med sallad och lätt krossade valnötter.
Ingredienser
2.5 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
200 g grönkål
1 st rödlök
smör
1 tsk flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 st ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
2 krm vitpeppar
150 g riven ost
180 g rökt skinka
200 g morötter
1 dl yoghurt
2 msk majonnäs
3 krm dragon torkad
1 klyfta vitlök
2 krm flingsalt
1 krm vitpeppar
3 krm dijonsenap
70 g salladsmix
50 g valnötter