Grönkålspaj med rökt skinka och morötter i dragonsås

Grönkål är en tacksam grönsak som du kan njut av året runt. I denna goda paj innehåller rökt skinka och en sallad på morötter med dragonsås.

 

 

 

 

 

 

4 personer

35 min

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta samman mjöl, smör och kallt vatten till en deg. Kavla ut på väl mjölat bakbord och lägg i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugn i ca 10 min.
  3. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla löken fint. Stek grönkål och lök i en stekpanna med smör i ett par minuter. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Lägg grönkålsbland-ningen och osten i det förgräddade pajskalet. Strö över skinka och häll på ägg-stanningen och laga i ugn ca 20 min.
  6. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop med yoghurt, majonnäs, dragon, skalad och pressad vitlök, salt, peppar och dijon.
  7. Servera med sallad och lätt krossade valnötter.

Ingredienser

2.5 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
200 g grönkål
1 st rödlök
smör
1 tsk flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 st ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
2 krm vitpeppar
150 g riven ost
180 g rökt skinka
200 g morötter
1 dl yoghurt
2 msk majonnäs
3 krm dragon torkad
1 klyfta vitlök
2 krm flingsalt
1 krm vitpeppar
3 krm dijonsenap
70 g salladsmix
50 g valnötter

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt