Grillad fläskfilé med basilika och prosciutto

Idag är en perfekt dag för grillad fläskfilé! För att få riktigt läcker smak kan du göra en god pesto som du rullar fläskfilén i och sedan låter du den rulla en gång till i prosciutto.

 

 

4 portioner

60 min

Gör så här

1. Tänd grillen och låt den få fin glöd.

2. Putsa fläskfilén lätt med en kniv. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan.

3. Lägg ut lök, basilika, senap och hackad kapris på en tallrik. Salta och peppra. Rulla filén i blandningen.

4. Lägg ut skivor av prosciutto på ett ark plastfolie. Lägg på fläskfilén och rulla ihop så den täcks av prosciutto. Linda ett steksnöre runt filén och knyt till så att det blir en tät rulle.

5. Grilla filén på medelhög värme eller stek klart den i ugnen på 120°C till 60–62°C innertemperatur. Låt vila i cirka 5-10 minuter innan den skärs upp i skivor och serveras tillsammans med tex en potatissallad eller grönsallad.

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 st schalottenlök
1 st färsk basilika
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
svartpeppar
80 g prosciutto

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt