Grillad fetaost

Vill du ha en riktigt smakfest med massor av grönsaker? Då är detta recept något för dig! Här samlar vi grönsaker och grillar en hel fetaost. Passar bra både som tillbehör och som måltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 personer

60 min

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på ett dubbelt ark med folie. Skala och halvera löken. Pensla paprikor och lök med olja. Stick hål i vitlöken. Grilla sen samtidigt som fetaosten.
  2. Lägg fetaosten i mitten på ett folieark, stort nog så att det går att nypa ihop till ett paket. Strö över oregano, timjan, fint hackad chili och svartpeppar. Ringla över olivolja. Nyp igen till ett paket.
  3. Grilla tills allt mjuknat. Håll koll så att osten inte bränns.
  4. Rör ihop yoghurt med grillad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg alla grönsaker på ett stort fat tillsammans med strimlad sallad, avrunna oliver och grillad ost.

Ingredienser

  • 250 g små tomater på kvist
  • folie
  • 2 st rödlökar
  • 2 st spetspaprikor
  • olja till pensling
  • 1 st hel vitlök
  • 3 pkt fetaost
  • folie
  • färsk oregano
  • färsk timjan
  • 1 st röd chili
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Sås

  • 2 dl yoghurt
  • salt
  • peppar
  • 1 st romansallad
  • 110 g svarta oliver
  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt