

Grillad entrêcote med ruccolasmör, sparris och mynta
En klassisk grillrätt med säsongens bästa smaker. Inget går upp mot grillad entrêcote och i det här receptet får köttet sällskap av ett fräscht ruccolasmör och grillad sparris.
4 portioner
60 min
Gör så här
1. Salta och peppra köttet, ringla över lite olivolja. Grilla på hög värme i ca 4-5 minuter på varje sida för rosastekt kött. Tänk på att temperera köttet ordentligt innan du grillar det, då blir resultatet bättre.
2. Blanda alla ingredienserna till smöret, mixa grönt och skönt. Man kan också hacka salladen och blanda med det rumstemperade smöret om man inte har en mixer.
3. Skiva sparrisen tunt på längden med en mandolin, men akta fingrarna.
4. Strimla sockerärtorna fint och finhacka löken. Plocka myntablad och lägg upp alltsammans på ett stort fat.
5. Blanda ihop vinäger, olivolja, vatten och senap. Rör dressingen med en gaffel eller skaka den i en burk med lock. Salta och peppra. Ringla dressingen över grönsakerna.
Ingredienser
600 g entrêcote
olivolja
salt
svartpeppar
Ruccolasmör
50 g ruccola
50 g rumsvarmt smör
0.5 st citron
salt
svartpeppar
Sparrissallad
250 g knippe sparris
150 g sockerärtor
1 st schalottenlök
1 st färsk mynta
2 msk rödvinsvinäger
0.5 dl olivolja
1 msk vatten
salt
svartpeppar