Griljerad pepparlax med ljummen potatissallad

Bjud på lax till påsk! I det här receptet griljeras laxen och ett pepprigt täcke läggs på ovansidan. En ljummen potatissallad serveras som tillbehör – låt det väl smaka!

4 portioner

25 min

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala samt skiva och koka potatis. Ansa haricot vert och koka dem med potatisen de sista 5 minuterna.

3. Krossa pepparsorterna i en mortel. Blanda med salt och farinsocker. Gnid in laxen med pepparblandningen och sätt i ugn ca 20 minuter.

4. Häll av potatis och bönorna och blanda med senapsolja och rädisor. Smaka av med salt och peppar.

5. Ta ut laxen och ta av skinnet, servera med potatissallad.

Ingredienser

1 kg potatis
150 g haricot verts
1 msk rosépeppar
0.5 msk grönpeppar
1 tsk vitpeppar, hel
1 tsk flingsalt
0.5 dl farinsocker
500 g laxfilé med skinn
1 st rädisor, i strut
4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar

  • Dela receptet med andra



Våra butiker Recept & inspiration Aktuellt