Godaste julgodiset

Julkola med brynt smör är en riktig hit på gottebordet. Du kan antingen välja att skiva dem i fyrkanter eller slå in i kolapapper.

 

 

40 st

25 min

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötig doft. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast. Vispa i vispgrädden och ställ kastrullen åt sidan.
  2. Koka upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten, koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
  3. Tillsätt gräddblandningen med en visp.
  4. Koka kolan på medelvärme tills den har en temperatur på ca 130 grader. Gör gärna ett kulprov. Rör om då och då. Häll den på ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm. Strö över salt och låt stå i rumstemperatur tills kolan stelnat. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Ingredienser

200 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl glykos
0,5 dl vatten
1 tsk flingsalt

  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt