

Godaste julgodiset
Julkola med brynt smör är en riktig hit på gottebordet. Du kan antingen välja att skiva dem i fyrkanter eller slå in i kolapapper.
40 st
25 min
Gör så här
- Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötig doft. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast. Vispa i vispgrädden och ställ kastrullen åt sidan.
- Koka upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten, koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
- Tillsätt gräddblandningen med en visp.
- Koka kolan på medelvärme tills den har en temperatur på ca 130 grader. Gör gärna ett kulprov. Rör om då och då. Häll den på ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm. Strö över salt och låt stå i rumstemperatur tills kolan stelnat. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Ingredienser
200 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl glykos
0,5 dl vatten
1 tsk flingsalt