

Glace au four
Glass som inte smälter när den är i ugnen. Partytrick och god dessert i ett! Ett mästerverk som imponerar.
4 personer
40 min (+1 tim i kylen)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och strö kokos i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Sikta sen ner det i äggblandningen. Vänd ihop till en smet och häll i formen. Laga i ugn ca 15 min. Kontrollera med en sticka att den är helt klar.
4. Rör ihop halvfrysta blåbär och socker i en skål. Rör glassen så att den blir mjuk. Bred på blåbären på sockerkakan och bred sen på glassen. Frys i en timme.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och socker till en hård maräng. Bred marängen över glassen. Strö över mandelspån och laga i ugn ca 5 min. Servera direkt.
Ingredienser
smör och riven kokos till formen
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning
250 g blåbär, halvfrysta
0,5 dl socker
1 l vaniljglass
Maräng
3 äggvitor
0,75 dl socker
0,5 dl mandelspån