

Flygande Jakob
En riktig 70-tals klassiker. Det söta, salta med den krämiga såsen är en given vinnare.
4 personer
35 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla och stek bacon. Låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Stek kycklingen med curry, salt och peppar i smör.
4. Vispa grädden och rör sen ihop den med chilisås.
5. Skala och slanta bananerna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg på bacon och sen bananer, bred över chiligrädden.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
7. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
8. Strö jordnötterna över kycklingen.
9. Servera med gurk- och morotsstavar.
Ingredienser
140 g bacon
500 g minutfilé
2 tsk curry
3 krm salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
2,5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 bananer
1 dl jordnötter
4 dl ris
0,5 gurka
200 g morötter