Filet mignon med gorgonzolasmör och rostad vitlök

Här är en steak sandwich som är ett måste för grillen nu! Med ett otroligt gott smör med gorgonzola, rostad vitlök och grillad oxfilé är den ett måste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 personer

90 min

Gör så här

  1. Förbered grillen.
  2. Lägg vitlöken på en bit aluminium-folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Gör ett paket av folien och baka i ugn på 175 grader i ca 1 timme tills vitlöken är riktigt mjuk. När de har svalnat lite kan du pressa ur den mjuka vitlöken.
  3. Gnid och rulla köttbitarna i salt och peppar, de ska vara täckta av peppar. Grilla. Ta av från grillen och låt vila på en tallrik i 5 min.
  4. Gör under tiden smöret genom att blanda smör och ost i en skål.
  5. Pressa ur vitlöken i en liten skål. Tillsätt olivolja, timjan, salt och peppar, blanda väl. Grilla snabbt brödskivorna på grillen så att de får en gyllenbrun färg. Lägg brödet på 4 tallrikar. Bred vitlöksröran på skivorna, lägg på rucola och tunt skivad biff. Lägg en klick av smöret ovanpå som avslutning.
  6. Servera.

Ingredienser

  • 3 st hela vitlökar, rostade
  • aluminiumfolie
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 4 bitar oxfilé á ca 150 gr
  • salt
  • peppar
  • 100 g smör
  • 50 g gorgonzola
  • 4 st skivor lantbröd
  • 70 g rucola
  • Dela receptet med andra



Våra butiker
Recept & inspiration
Aktuellt