Asiatisk rostbiffsallad med blomkål

Ett perfekt sätt att fira helg är att äta något gott och då passar detta recept på rostbiffsallad med asiatiska smaker alldeles utmärkt!

4 portioner

30 min

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Krydda köttet och bryn det i en ugnsfast panna runtom tills det fått fin färg i smör eller olivolja.

3. Ställ i nedre delen av ugnen och laga i ca 2 timmar. Sätt gärna i en stektermometer i köttet.

4. Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Då är rostbiffen ljust rosa. Har du ingen termometer kan du känna på köttet som ska kännas fast med tryckmotstånd likt nästippen.

5. Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den. Ska du servera den kall så bör den svalna helt innan du skivar upp den. Skiva rostbiffen så tunt du kan.

6. Blanda samman grovt riven blomkål, fint riven pepparrot, hackad koriander och rucola.

7. Servera med sojasåsen.

Ingredienser

1.2 kg rostbiff
1 tsk salt
0.5 tsk nymalen svartpeppar
0.5 tsk chiliflakes
smör eller olja till stekning
2 st blomkålshuvud
3 msk fint riven pepparrot
0.5 kruka koriander
70 g rucola

Sås

3 msk japansk soja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger

  • Dela receptet med andra



Våra butiker Recept & inspiration Aktuellt