

Äppelpaj med salt kola & pekannötter
En av de bästa sakerna med hösten är ju äppelpaj! Här är en god variant med salt kola och pekannötter. Passar utmärkt efter en god middag eller som söndagsfika.
6 personer
60 min
Gör så här
1. Detta receptet räcker till 6 personer.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Rör ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sen i ett uppvispat ägg, smält smör och grovt hackade pekannötter.
4. Tvätta kärna ut och klyfta alla äpplen. Blanda med socker, kanel och mortlade kardemummakärnor. Lägg i en pajform.
5. Klicka ut smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
6. Serveras varm med glass, kolasås och en nypa salt.
Ingredienser
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 st ägg
100 g smält smör
100 g pekannötter
Fyllning
5 st äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemummakärnor
0.5 liter vaniljglass
färdig kolasås
flingsalt